Ενημερώνουμε τους καταναλωτές οτι απο το 4ο τρίμηνο του 2014  για την Δημοτική Ενότητα Αρτας και απο το 2ο εξάμηνο του 2014 για τις Δημοτικές Ενότητες Ξηροβουνίου, Βλαχερνών, Φιλοθέης και Αμβρακικού, θα είναι δυνατή η εξόφληση των λογαριασμών  ύδρευσης – αποχέτευσης  και στις συνεργαζόμενες τράπεζες με το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών της ΔΙΑΣ.

Η εξόφληση θα μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

  • Με τραπεζική Πάγια Εντολή. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος εξόφλησης μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού.
  • Με πληρωμή στο ταμείο της τράπεζας.
  • Μέσω Internet Banking.

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία της Πάγιας Τραπεζικής Εντολής:

  • Θα πρέπει να υποβάλετε σχετική αίτηση στην τράπεζά σας, έχοντας μαζί σας το τελευταίο αντίγραφο του λογαριασμού ύδρευσης, δίνοντας έτσι πάγια εντολή να αφαιρείται το αντίστοιχο οφειλόμενο ποσό από τον τραπεζικό σας λογαριασμό, την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού σας.

Κατα την διάρκεια χρήσης της υπηρεσίας Πάγιας Τραπεζικής Εντολής:

  • Εξακολουθείτε να λαμβάνετε το έντυπο του λογαριασμού στη διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει.
  • Αναγράφεται στο λογαριασμό σας  η ένδειξη «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΞΟΦΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ (το όνομα της τράπεζας) τράπεζα».

Θα πρέπει να προσέξετε.

  • Η εξόφληση των λογαριασμών, µέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού, αφορά στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.
  • Η ένδειξη που θα εμφανίζεται στο λογαριασμό σας και θα αναγράφει «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΞΟΦΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ (το όνομα της τράπεζας) τράπεζα». υποδηλώνει μόνον ότι η υπηρεσία της Πάγιας Τραπεζικής Εντολής είναι ενεργοποιημένη και όχι ότι ο λογαριασμός έχει εξοφληθεί. Το οφειλόμενο ποσό αφαιρείται από τον τραπεζικό σας λογαριασμό την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού.
  • Θα πρέπει να φροντίσετε ώστε ο τραπεζικός σας λογαριασμός, κατά την ημερομηνία λήξης, να έχει υπόλοιπο τουλάχιστον ίσο με το ύψος του τελικού ποσού πληρωμής του λογαριασμού .
  • Εαν έχετε θέσει όριο ή το ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό δεν καλύπτει το ύψος του τελικού ποσού πληρωμής του λογαριασμού , τότε ο λογαριασμός δεν θα εξοφληθεί από την τράπεζα και θα πρέπει εσείς να μεριμνήσετε για την εμπρόθεσμη εξόφλησή του.

Τα προσφερόμενα μέσα καναλιών εξυπηρέτησης των Συμμετεχουσών Τραπεζών στο Διατραπεζικό Σύστημα της ΔΙΑΣ είναι τα παρακάτω:

A/A

ΤΡΑΠΕΖΑ

ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ 

ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤ/ΜΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ INTERNET BANKING

ΠΛΗΡΩΜΗ PHONE BANKING

1

GENIKI BANK

 

 

2

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

3

ALPHA BANK

 

4

ΕUROBANK ERGASIAS

√ 

5

CITIBANK

 

6

HSBC BANK

 

 

7

ATTICA BANK

 

8

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

√ 

 

9

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ

 

 

 

10

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

11

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

 

12

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

13

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

14

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

15

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ

 √

 

16

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

17

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ

 

 

18

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

 

19

ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ

 √

 

 

Στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, θα διατίθεται η ΠΛΗΡΩΜΗ και η ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ από τα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ με χρέωση λογαριασμού. Σε δεύτερο χρόνο, θα διατίθεται και μέσω των Εναλλακτικών Δικτύων (Winbank Internet Banking, Winbank Phone Banking, www.easypay.gr) .